Busca aquí:

El passat 30 de gener va ser el dia de la Pau i la No-violència.  La Dàmaris Gelabert i l’Eulàlia Canal varen composar una cançó optimista que transforma esdeveniments tràgics en elements màgics i que substitueix allò que no ens agrada pel que desitjaríem que fos. Aquesta cançó està interpretada per diferents autors i, en l’enregistrament del vídeo, hi participen nens i nenes.

Aquesta cançó es complementa amb un conte, que recapta aportacions per a Metges sense fronteres. Adjuntem l’enllaç per si us interessa entrar a la pàgina https://lafestadelapau.org/

Us proposem que veieu el vídeo de la cançó amb els i les alumnes (té una durada d’uns 6 minuts perquè inclou els crèdits).

Després podem plantejar  diverses activitats en funció de les característiques del grup:

  1. Escriure i completar en una tira de paper de color la frase Si tingués la màgia d’un mag….. (forma part de la lletra de la cançó), comentar-la, penjar-la en un espai de l’aula o del passadís.
  2. Dibuixar una imatge que sintetitzi l’essència del vídeo i penjar-la a l’aula o al passadís.
  3. Posar en comú i dialogar al voltant dels conceptes que es vinculen al concepte de Pau i que són fonamentals per a la seva existència: justícia, respecte, dret, llibertat, diàleg…. Fer-ne una síntesi per parelles o individual i penjar-la a l’aula o al passadís.
  4. Relacionat (i molt similar) amb el punt anterior, també es poden plantejar preguntes en relació al significat de Pau no només com a absència de guerra. Fer-ne una síntesi per parelles o individual i penjar-la a l’aula.
  5. També es pot comentar el concepte de violència, els seus tipus, les seves formes d’expressió, com evitar-la… Fer-ne una síntesi per parelles o individual i penjar-la a l’aula.
  6. Altres possibilitats.

Aquí teniu la cançó: