SERVEI DE MENJADOR

L’Escola disposa d’una cuina pròpia, menús variats i pensats dietèticament. Aquest servei el considerem integrat dins el projecte pedagògic de l’escola i és per això que, amb la col·laboració dels/les monitors/es treballem uns objectius bàsics que fan referència als hàbits alimentaris i a les actituds i responsabilitats que hem de mantenir dins aquest espai: recollir els seus serveis, gots, gerres d’aigua, safates, mantenir net l’espai de dinar,… A les estones que queden abans o després de dinar els/les alumnes realitzen diferents activitats sota la supervisió dels/les monitors/es. Els/les alumnes de cicle superior i d’ESO poden accedir a la biblioteca del centre per estudiar, avançar tasques escolars,…

MENJAR BÉ ÉS EDUCAR

El menú forma part de l’aprenentatge de l’alumne.

PLA DE GESTIÓ D’AL·LÈRGENS

API

Api: És un aliment que podem trobar fàcilment a diferents condiments, amanides, sopes, cremes i salses.

CEREALS AMB GLUTEN

Cereals amb gluten: Aquesta selecció inclou qualsevol varietat de blat, civada, sègol, ordi o espelta. Queden exclosos els xarops de glucosa de blat o ordi i els cereals utilitzats per fer destil·lats alcohòlics.

FRUITS SECS AMB CLOSCA

Fruits secs amb closca: Nous, ametlles, avellanes, anacards, etc. S’ha d’anar amb compte perquè podem trobar aquests ingredients en aliments com el pa, galetes,  postres, etc.

MOL.LUSCS

Mol·luscs: Aquí entra qualsevol producte que contingui marisc, com caragols, ostres, calamars, pop o muscles, per exemple.

OUS

Ous: Un ingredient realment comú i, per tant, fàcil de trobar en molts plats com postres, arrebossats, salses o pastes.

SÈSAM

Sèsam: Un producte que podem trobar com a condiment a diferents receptes en forma de llavor, oli i farines.

SULFITS I DIÒXID DE SOFRE

Sulfits i diòxid de sofre: Producte utilitzat en conservants per a crustacis, fruites deshidratades o productes carnis. La seva presència ha de ser en concentracions superiors a 10 mg/kg o 10 mg/l.

CACAUETS

Cacauets: Un aliment que podem trobar en molts llocs, com olis, galetes o salses, en forma de traces. També entren dins d’aquest grup els aliments que continguin maní.

CRUSTACIS

Crustacis: Qualsevol producte elaborat amb gambes, cigales o llagostes,  incloses també totes les possibles traces.

LLET

Llet: Tots els aliments que tinguin a veure amb la lactosa, excepte l’utilitzat per fer destil·lats alcohòlics. Llavors, en aquest grup tenim productes com la mantega, formatge, nata o iogurts.

MOSTASSA

Mostassa: Productes que continguin qualsevol variació, tant la seva forma més coneguda com marinats o llavors.

PEIX

Peix: Tot producte que contingui peix, excepte la gelatina utilitzada com a complement vitamínic o preparats carotenoides, així com la gelatina de peix utilitzada com a clarificant de la cervesa o el vi.

SOJA

Soja: Es fan diversos productes com salses, olis i pastes. Tot i això, no s’ha d’informar si conté oli o greix de llavor de soja totalment refinat.

TRAMUSSOS

Tramussos: Hem d’anar amb compte, ja que els podem trobar en diferents receptes en forma de farines o llavors.